(Sluiten)

Ik wil hier meer over weten

Vul hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, ik wil hier meer over weten!

Neem vrijblijvend en gratis contact met mij op.

Wonen in Rotterdam

Rotterdam biedt voor ieder wat wils. Kunst en cultuur, architectuur, een breed scala aan winkelmogelijkheden, een groot aanbod eet- en drinkgelegenheden en een rijke geschiedenis. Voor de rest van de wereld staat Rotterdam vooral bekend om de grote en goed georganiseerde haven, de stad waar de Tour de France van start gaat en om de Erasmusbrug. Voor de echte Rotterdammer is het echter de stad van harde werkers, levensgenieters en mensen die doen wat ze zeggen, en zeggen wat ze doen. 

Rotterdam is een jonge en dynamische stad die zich blijft ontwikkelen en uitbreiden. Wanneer je op zoek bent naar een woonplek in Rotterdam is het aan te bevelen je van te voren goed te verdiepen in de verschillende stadsdelen. Zo kun je wonen in de wolken, bij weilanden of aan het water. Omdat de stad zoveel diversiteit te bieden heeft, is er voor iedereen wel een geschikte woonplek te vinden.

De regio's van Rotterdam:


Centrum

In het centrum van Rotterdam woon je in het midden van alles; wereldse festivals, medische topzorg, restaurants, cafés, clubs en winkels. Met de HSL ben je binnen twintig minuten bij Schiphol. In het stadscentrum leven 30.000 mensen, die wonen in luxe appartementen of in monumentale panden. Wanneer je woont in het centrum van Rotterdam zul je je geen moment vervelen.

Charlois
Charlois ligt onder de Maas, in het zuiden van Rotterdam en slechts een tunnel of brug verwijderd van het centrum van de stad. Hier kun je wonen in een jaren '30 woning met tuin of in een luxe appartement. In de historische dorpskern staan mooie herenhuizen en karakteristieke arbeiderswoningen. Daarnaast vind je hier de Oude Kerk van Charlois. In de Tarwewijk kun je als starter goed terecht in de typerende portiekwoningen.

Delfshaven/Overschie
Delfshaven ligt in Rotterdam-West tussen de spoorlijn in het noorden, de Gravendijkwal in het oosten, de Maas in het zuiden en Schiedam. Delfshaven is een zelfstandige deelgemeente waar veel ruimte is voor eigen initiatieven, projecten en ondernemers. Delfshaven bestaat uit diverse wijken, die elk hun eigen karakter hebben. In het oude centrum van Delfshaven vind je restaurants en cafés. De volgende wijken vind je in Delfshaven: Bospolder-Tussendijken, Delfshaven, Spangen, Oud-Mathenesse, Schiemond, Nieuwe Westen, Middelland en Het Witte Dorp.

De deelgemeente Overschie heeft een oude dorpskern die nog in erg goede staat verkeert. Overschie kenmerkt zich door de historische pandjes en ruimte. Met een inwonertal van ca. 16.000 inwoners is de deelgemeente relatief dunbevolkt. De woonwijken zijn groen en ruim opgezet.

Feijenoord
Deelgemeente Feijenoord ligt aan de Zuidoever van de Nieuw Maas. De wijken in Feijenoord ontstonden toen de havens op Zuid werden aangelegd. Dit is dan ook een gebied waar alle nationaliteiten vertegenwoordigd zijn en waar van oorsprong Rotterdamse havenarbeiders wonen. In Feijenoord kun je wonen in zelf ontworpen woningen aan brede kades of in havenloodsen met een nieuwe bestemming. In Feijenoord wordt nog steeds veel gebouwd, aan het water en tussen het groen. Daarnaast komt er een nieuwe brug met trambaan, waardoor je het centrum van Rotterdam sneller bereikt.

Kralingen-Crooswijk/Noord
In Noord woon je tussen de Rotte en het centrum van Rotterdam. Wanneer je hier een woning zoekt, moet je denken aan woningen die gebouwd of gerenoveerd zijn tussen 1980 en 1990. Rotterdam-Noord bestaat uit de volgende wijken: Liskwartier, Oude Noorden, Agniesebuurt, Provenierswijk, Blijdorp, Blijdorpse polder en Bergpolder.

In Kralingen-Crooswijk vind je voornamelijk gerenoveerde vooroorlogse appartementen. In Nieuw-Crooswijk worden woningen de komende jaren echter ingrijpend geherstructureerd. In Kralingen-Crooswijk wonen ca. 52.000 inwoners. In deze deelgemeente vind je het grootste bos van Rotterdam: Het Kralingse Bos. De volgende wijken horen bij deze deelgemeente: Kralingen, Crooswijk, Rubroek, Struisenburg en De Esch.

Prins Alexander
In Prins Alexander wonen 90.000 inwoners. Dit maakt Prins Alexander de deelgemeente van Rotterdam met de meeste inwoners. Het is de meest oostelijke deelgemeente van Rotterdam. Prins Alexander bestaat uit de volgende wijken: Kralingseveer, Het Lage Land, Nesselande, Ommoord, Oosterflank, Prinsenland en Zevenkamp.


Bekijk vooraf goed welke faciliteiten je belangrijk vindt om in de buurt te hebben. Welke scholen zijn er in welke wijken aanwezig? Heb je behoefte aan speelruimte voor je kinderen of ben je op zoek naar een luxe appartementencomplex in een rustige buurt? Neem alle aspecten mee bij je overwegingen, ze kunnen doorslaggevend zijn voor je beslissing. Wanneer je een woning gevonden hebt waar je enthousiast over bent, kun je ons inschakelen. Wij doen dan de rest voor je, met de garantie dat wij onderhandelen tot de beste prijs is bereikt.Neem contact met ons op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.